HK Leather Artcraft & Podologie home

   
  

HK Boots.
Na in '86 begonnen te zijn als productiemedewerker in een gezondheidsschoenen fabriek, waar onder andere ook "B schoeisel" werd gemaakt, kwam al snel het verlangen naar het echte handwerk.

De opleiding tot Orthopedisch Schoentechnicus bood in '87 uitkomst. Deze bestond voornamelijk uit het werken in een Orthopedisch schoenmakerij en daarnaast de nodige theorie. Hier kwam het complete scala van handmatige handelingen voorbij, dat nodig was om een ambachtelijk product te realiseren.

Zo worden er sinds '89 binnen eigen atelier o.a. ambachtelijk maatschoeisel en handgemaakte gebruiksartikelen vervaardigd, hetgeen meestal in opdracht geschiedt.

Leder 2000 Expo. opstelling
Het eerste bezoek aan een meeting van het Ledergilde in München, dat in '92 onder mijn aandacht kwam, liet weer een andere kant van het werken met leer zien die erg inspireerde, zodat ook lederen kunstwerken ontstonden en o.a. schoeisel en maskers voor performances.
In '98 ben ik toegetreden tot het Ledergilde met ruim 90 actieve leden rond de hele wereld.

Service in de voeten- en schoenenwereld

Welkom bij www.steunzolenpraktijk.com
Tevens ben ik in '98 de studie tot Podoloog gestart als aanvulling op de schoenkennis en de service die daarbij te verlenen valt.
Vanaf eind '99 kunt u terecht voor een gratis voetonderzoek, gedegen schoenadvies en vervaardig ik corrigerende- of drukontlastende steunzolen en orthopedische schoenaanpassingen.
In 2001 ben ik toegelaten tot het register van de stichting LOOP als "Register podoloog". Kijk hier voor de status van vergoedingen door zorgverzekeraars, deze vergoeden ondertussen bijna allemaal geheel of gedeeltelijk deze kosten.

Neem hier een kijkje voor de televisie uitzending van Editie nl van Vrijdag 27 Mei 2005 "Au... teenslippers"

Podologie - beginthier.nl


Op deze website komt u foto's van een grote verscheidenheid aan handgemaakte lederwaren en lederkunst tegen. Helaas is het niet mogelijk om alle bewerkingen te laten zien die op een object toepasbaar zijn. Tevens geven deze foto's geen realistisch beeld van het materiaal en de sfeer.

Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u hiervoor de feedback pagina gebruiken of vrijblijvend contact opnemen.
Langskomen kan ook, maar maakt u wel eerst even een afspraak, want het is ook mogelijk dat u anders voor een gesloten deur komt te staan.

HK Leather Artcraft
.

Copyright © HK 2000-   --  Laatst gewijzigd: 21 februari 2017