Lederkunst
   

kijk ook op: www.lederkunst.nl


Foto's   Gegevens / prijs   Opdrachten   Agenda (informatie)

Kijk voor foto's en meer informatie over de internationale lederkunst expositie Reflections op www.lederkunst.nl
Kijk voor foto's en meer informatie over de internationale lederkunst expositie Reflections op www.lederkunst.nl

'n hakje zetten In '92 ben ik op de brommer naar een meeting van het Ledergilde in München gereden en ben daar 3 dagen aanwezig geweest. Hetgeen ik daar onder ogen kreeg bracht een nieuw beeld van het werken met leder en deed me verbaasd staan over de diverse manieren van bewerken.

De volgende internationale meeting in '95 te Kortenhoef bracht wederom verbazing en bewondering. Een ogenschijnlijk houten doosje bleek een uit dunne laagjes leer opgebouwd, met parelmoeren klaverblaadjes ingelegd kunstwerkje te zijn, waar ruim een jaar aan gewerkt is. Hier deed zich mijn eerste mogelijkheid tot het geven van een cursus ambachtelijke schoentechniek voor. De toepassing van de ondertussen opgedane inspiraties leverden in '96 de erkenning als kunstenaar op.


Internationaal Ledergilde

Toetreding tot het Ledergilde

Unborn (gestolen tijdens expositie in '96) Voor de meeting te Winterthur (Zwitserland) in '98 heb ik me aangemeld als lid van het Ledergilde. Hier bleek hoe overweldigend het aantal kunstwerken was, doordat een 4 verdiepingen hoog riant trappenhuis tot aan de nok toe gevuld kon worden. De leegte in het midden van het trappengat kon perfect gevuld worden met meterslange slang- of krokodilachtige creaties.

In 2000 in het Nederlands leder & Schoenen museum te Waalwijk waren diverse werken van ruim 90 artiesten te aanschouwen. Wederom deed zich hier de mogelijkheid tot het geven van een cursus ambachtelijke schoentechniek voor.

Leder 2000 Expo. opstelling De op deze meetings altijd aanwezige diapresentaties, lezingen, workshops en cursussen van internationale artiesten zorgen voor de nodige uitwisseling van informatie, kennis, vakmanschap en inspiratie.

Binnen Nederland worden er ook bijeenkomsten georganiseerd met een informatief karakter. Voor informatie over deze of de voorgaande bijeenkomsten kunt u een kijkje nemen op www.lederkunst.nl.

De foto's (hier getoond) van lederen kunstvoorwerpen en objecten kunnen niet de werkelijke sfeer, kleur en diepte weergeven. U zult hiervoor het atelier moeten bezoeken.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u hiervoor de feedback pagina gebruiken. U kunt natuurlijk ook vrijblijvend contact opnemen. Langskomen kan ook, maar maakt u hiervoor wel eerst even een afspraak, want het is best mogelijk dat u anders voor een gesloten deur komt te staan.

		Gezocht:
vrijwillige modellen (m/v) voor diverse ontwerpen
en performances.

 

Welkom bij Hans Kimmel

Copyright © HK 2000-