Materialen Lederwaren

Cadeau   Tassen   Schoenen   Riemen   Holsters   Diversen

Materialen   Bewerkingen   IdeeŽn   Prijzen   Bestellen

Hier kunt u informatie vinden over de materialen waarvan gebruik kan worden gemaakt bij het vervaardigen van uw HK product.

Rendenbach:

Rendenbach staat voor meer dan 12 maanden kuipgelooid, eerste kwaliteit zoolleder, dat meestal toegepast wordt in de schoenreparatie voor zoolreparaties aan eerste kwaliteit schoeisel. Het materiaal is door z'n kracht echter geschikt voor meerder doeleinden. Zo kan het ingezet worden in de schoen als binnenzool om de schoen een stevige basis te geven. Ook als sluiting op een schoen is dit materiaal een lang leven beschoren.
Het is zeer taai en laat zich niet makkelijk vervormen, maar is wel uiterst geschikt om te bewerken met stempels en houd de bewerking goed vast.
Juist het vervormen van dit stugge materiaal heeft bij mij perspectieven geboden voor het vervaardigen van kunstobjecten. Eenmaal in een vorm, kan het deze uitstekend vast houden.
Indien Rendenbach ingezet wordt als zoolleder om dagelijks op te lopen, kunt u hier zeker een jaar van op aan.

van Gorp:

Van Gorp zoolleder heeft praktisch de zelfde eigenschappen als Rendenbach, maar is iets soepeler in het gebruik.

Tuigleder:

Tuigleder kan voor vele doeleinden ingezet worden door z'n soeplesse, stand, kracht en bewerkelijkheid. Het gaat hier om een huid die enkele maanden gelooid wordt met natuurlijke grondstoffen, waardoor het leder z'n uiteindelijke kleur krijgt.
Met name riemen, holsters en zadeltassen worden hiervan gemaakt.

Jucht:

Juchtleder voelt soepel aan en heeft iets vettigs. Doordat het chromegelooid is, heeft het een enorme slijtweerstand en kan het voor zowel tassen en schoenen, als zadels gebruikt worden.

Suede:

Bij suede is de nerflaag van het leder geschuurd. Hierdoor kan het materiaal goed ademen. Door chromelooiing blijft de kracht aanwezig en is het goed te gebruiken als voering bij o.a. schoeisel.

Rundleder of kalfsleder:

Rund- en kalfsleder kennen een groot toepassingsgebied. Er kan naar aanleiding van het ontwerp, gekeken worden welke soort er het best gebruikt kan worden.

Garens:

Diverse garen staan ter beschikking, waaronder b.v. hennep garen, Forrelle garen, diverse synthetische garens en geite- of rundlederen vlechtband.

Fournituren:

Diverse gespen, klinknagel, drukknopen, holnietjes, studs, concha's, D- en O ringen en sleutelhaken zijn voorradig, maar u kunt b.v. ook met een eigen gesp, concha's of zilverwerk aankomen.

Verven:

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten verf, zoals indringende verf die diep tot in het leder dringt of opliggende verf op rubberbasis die gevoellig is voor slijtage. Deze laatste is daarintegen in bijna alle kleuren te verkrijgen in tegenstelling tot de indringende verf die maar in enkele kleuren te verkrijgen is.
Bruin, zwart en rood komen bij tuigleder het best tot hun recht, maar ook groen, geel, blauw en enkele andere kleuren kunnen gebruikt worden.

   
Welkom bij Hans Kimmel

Copyright © HK 2000-