Riemen Lederwaren

Cadeau   Tassen   Schoenen   Riemen   Holsters   Diversen

Prijzen   Bestel

Diverse modellen mogelijk


Riemen kunnen in alle soorten en maten gemaakt worden. Hoewel er een beperking is wat de lengte betreft, want de huiden zijn vaak niet breder dan 1.3 meter, hetgeen riemen opleverd van maximaal 1.1 meter. Indien er geen bezwaren zijn om een riem uit meerder stukken te laten bestaan, is hier zelfs nog enig voordeel uit te halen, want het stevigste deel van het vel is de kern en die komt dan vaker in de riem voor.

Klik hier voor een kleine greep uit de diverse mogelijkheden van bewerken.

Diverse sluitingen mogelijk Bij een riem kan gedacht worden aan een gewone riem zonder stiksel, maar deze kan ook gestikt worden voor de sier of ook gevoerd en gestikt zijn en uiteindelijk kan deze ook nog met de hand gestikt worden. Bij armbanden word doorgaans niet gevoerd, maar kan er wel gestikt worden om een accent te geven. Verder bestaat de keuze om al dan niet een klinknagel bevestigingen te gebruiken of alleen maar stiksel, maar ook bestaan er alternatieve manieren voor bevestiging van de gesp, zoals oude indiaanse methodes of de normale drukknoop. Hierbij kan de gesp of buckle eenvoudig verwisseld worden.

De randen hoeven natuurlijk niet recht te zijn en uiteindelijk hoeft de riem niet uit 1 stuk te bestaan maar kan ook uit b.v. 3, 5 of 7 stukken bestaan. Bevestigingen zoals studs of klinknagels e.d. op de riem zijn ook mogelijk of eventueel uitsparingen, die weer ruimte bieden om tussen voering en tuigleder een contrasterend materiaal aan te brengen, zoals bijvoorbeeld slangenprint.

   
HK logo

Copyright © HK 2000-